CV ketel die kuren vertoond repareren of vervangen?

By | 4 oktober 2016

Een CV ketel die kuren vertoond, kan vaak veel kopzorgen geven. Want als de ketel het niet doet, dat zit je met de familie dus letterlijk in de kou. De verwarming doet het niet, of niet optimaal.

De douche wordt niet warm en je realiseert je op dat moment dat het een best belangrijk onderdeel is van je woning. Een ketel moet het gewoon altijd doen. Als er problemen zijn dan bel je natuurlijk de leverancier van de ketel en die komt graag een reparatie uitvoeren. Maar wel belangrijk om te realiseren is dat het misschien wel veel verstandiger is om een nieuwe ketel te kopen, de beste condensatieketel koop je bij Ragiro. Een reparatie kost namelijk al snel enkele honderden euro’s en het is dan maar afwachten hoe lang de ketel het daarna weer blijft doen.

Voordelen van de ketel vervangen

CV ketel reparatieEen nieuwe ketel heeft natuurlijk diverse voordelen. Ten eerste is het natuurlijk een compleet nieuwe ketel waar ook een garantieperiode op zit. Meestal krijg je bij een nieuwe ketel 2 jaar garantie, maar vraag dit altijd na bij de leverancier. Het kan namelijk afwijken. In die periode van 2 jaar heb je dus geen omkijken naar de ketel. Wel moet je natuurlijk zorgen dat deze op de juiste druk is, dit is heel eenvoudig te controleren en bij te vullen.

Een ander voordeel van een nieuwe ketel is het verbruik. Gas is namelijk een kostbare brandstof, welke je dus het liefst zo min mogelijk wilt verbruiken. Door verbeterde technieken is het rendement van de huidige ketels aanzienlijk verbeterd. Zo kun je met de ketels van tegenwoordig zo’n 109% rendement behalen. Dit hoge rendement wordt behaald doordat de ketels condenseren en ook deze energie gebruiken om op te warmen.

Ketel leasen of op afbetaling kopen

Een nieuwe ketel kopen is natuurlijk een flinke uitgave. Als hier in het budget geen rekening mee gehouden is, dan kan dit onverwachts komen als de ketel opeens vervangen dient te worden. Gelukkig hoeft u niet in de kou te zitten. Sommige bedrijven bieden de mogelijkheid om een ketel op afbetaling aan te schaffen, waar u dus een vast bedrag per maand betaald. Vaak zitten hier wel extra kosten zoals rente aan verbonden. Ook zijn er constructies waarbij een ketel kan worden geleased. Dit verschilt per bedrijf en is dus belangrijk om eens te vergelijken en te bekijken als u hier interesse in heeft.